Het theater ex.jpg

KARAKTERISTIEK EN MODERN GAAN HAND IN HAND

Blaricum krijgt 

Het Theater weer terug

Het duurt nog even, maar begin 2022 zal Het Theater haar deuren openen. Blaricum krijgt zijn theater terug op de plek waar dat in de eerste helft van de vorige eeuw ook gevestigd was. Architect Rick Smets is het pand samen met bouwbedrijf Van der Wardt aan het verbouwen en renoveren. Er komt een geheel nieuwe ingang aan de Huizerweg en Het Theater krijgt een knusse foyer en een theaterzaal met een telescopische tribune die naar gelang de hoeveelheid bezoekers geheel of gedeeltelijk uitgeschoven kan worden. Op deze manier heeft het publiek altijd goed zicht en speelt de artiest altijd voor een bezette zaal. De intimiteit wordt vergroot door de stoelen in een lichte ronding te zetten. Er is gekozen voor heerlijke luxe theaterstoelen, want ontspannen zitten is belangrijk. 

Vanaf januari 2022 is er in Het Theater van alles te beleven op het gebied van toneel, cabaret, muziek, zang, film, inspirerende lezingen, debat en literatuur. Het is ook bij uitstek een plek waar de grote namen hun try-outs willen houden. Een dwarsdoorsnede van de bevolking vertegenwoordigd in een programmeergroep, gaat mede het programma-aanbod bepalen. Wij houden u uiteraard op de hoogte.

Het wordt een intiem dorpstheater met plek voor zo’n honderd man waar het naast de programmering ook draait om ontmoeting en het maken van verbinding.

 

Kortom: ’Het Theater, waar al het mooie samenkomt’. 

Kleedkamer theater.jpg
 

DEIRDRE EN PETER BLANKENSTEIN OVER HUN PASSIE

'Wij willen dat de mensen een mooie avond hebben'

aa7d2642-7e78-11ea-a157-02c309bc01c1.jpg

Deirdre en Peter Blankenstein in hun ontmantelde theater in Blaricum

© STUDIO KASTERMANS/DANIELLE VAN COEVORDEN

In januari 2016 kochten Peter en Deirdre Blankenstein het pand aan de Huizerweg 13 in Blaricum van de gebroeders Bolland, met het voornemen er weer een theater in te vestigen. Peter Blankenstein, acteur en zangeres Deirdre Blankenstein zijn helemaal gek van alles wat podiumkunst is. Vandaar dat zij vier jaar later, terwijl de hele cultuursector als gevolg van de coronacrisis in ademnood verkeert, in samenwerking met aannemer Van de Wardt en architect Rick Smets hard werken aan de transformatie van de voormalige Bolland Studio tot Het Theater. 

Straks biedt het pand, behalve aan de theaterzaal met zijn authentieke houten koepel en de foyer, onderdak aan twee kantoren en een kleine woonruimte op de verdieping. Blaricum krijgt op deze manier zijn theater weer terug waar genoten kan worden van toneel, cabaret, muziek, lezingen en films.

 

Korte documentaire over de geschiedenis van Het Theater. Han Peekel interviewt een aantal mensen die meer vertellen over het verleden en over de toekomst van Het Theater.